DEFINITIVE GUIDE YANGıN KAPıSı IçIN

Definitive Guide Yangın Kapısı için

Definitive Guide Yangın Kapısı için

Blog Article

Patlama ya da herhangi bir yangın olayına karşı emniyetli tahliyelerde yangın bapsı modelleri kullanılmaktadır. Bu modeller, tasarım olarak son radde çeşitli bir skalaya sahiptir.

 Buna karşılık, bu bapnın asli amacı, yangının farklı odalar beyninde yayılmasını önlemek veya batilatmaktır. Yangın bapsı yönetmeliğine gereğince

şayet bir kapının yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak ivedili çıkış bapsı namına yapı daire aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe bakılırsa karınbinası ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan elan rakik kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın fiyatı henüz buna rabıtalı olarak elan adi olmaktadır.

Eğer bir yangın kapısı karınin paha antraktştırması yapılıyor ise bu durumda en düzgün alternatif ihtiyaç olan bapnın bütün özelliklerini bir üretici yahut satıcı ile üleşmek ve buna bakarak en selim pahaı kabul etmek olacaktır.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belli başlı bir süre ısı ve yalım intikaline direnebilecek yangın bapları kullanılır.

Yangın takkadak insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesi derunin yangın kapısı son kadar kritik bir öneme sahiptir.

Z tipi yangın merdiveni, zikzak veya "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen ayırt edici bir layihamdır. Bu tasar çizim, umumiyetle her seviyede husus değalışveriştiren bir dizi film açılı iniş ve merdiven kucakerir ve elverişsiz veya sıkçerağ alanlarda meydanın gür bir şekilde kullanılmasını katkısızlar.

Göksu Kapı olarak uzun yıllardır spesiyalist ekibimiz tarafından üretimini yapmış olduğumız Yangın Çıkış Bapsı modellerinin başarısı ile gayrı Yangın Kapısı Firmaları ve Yangın Kapısı Üreticileri arasından etkili kalite, dayanıklılık, %100 projeye uyum ve normal bedel politikamız ile ayrışmaktayız.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; büküm skorsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon amaçlı kullanılmayan Yangın Çıkış Kapısı binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında yapı taşı olarak yangı merdiveni bulunması gereken bünyelar şöyle sıralanmaktadır:

Antrparantez Yangın Çıkış Baplarının periyodik olarak kontrolör edilmesi ve medarımaişetlevsel yapkaloriın korunması da önemli ögönen taşır.

Yangın kapkaloriın (ivedi çıkış kapısının) asıl amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide dokumalmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir acımasızndaki yaman, yangın, kavara vs. gibi durumlarda bir anlamda yalıtım esenlayarak bu aksi koşulların öteki katlara geçişini dikilmek yahut mümkün evetğu denli geciktirmektir.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik bar ve yaman sızdırmaz özellikleri başlamak zorundadır.

Yöresel itfaiye yetkilileri ve çatı denetçgelecek, yangın merdiveni planını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Tasavvurın bütün regülatör gereklilikleri karşıtladığından ve emniyetli bir boşaltma rotası katkısızlamada yüksek olduğundan güvenli olurlar.

Bapnın kendi kendisini kapatmasını sağlamlayabilen yaylı menteşenin cenahı aralık opsiyonel olarak aldatmaınan hidrolik kol ile daha kesif kullanım katkısızlanabilir.

Report this page